2-DAAGSE BASISCURSUS BINDINGSLEER 1 EN 8 MAART 2024

 

Deze cursus is helaas uitverkocht. Wil je op de wachtlijst geplaatst worden? Stuur dan graag een mail.

 

Je ziet ergens een stof die je ook zou willen weven. Of je komt bij het opruimen een stukje stof tegen dat je jaren geleden hebt geweven, maar hoe zat het patroon ook alweer in elkaar? Op dat soort momenten is kennis over de bindingsleer superhandig.

Tijdens deze tweedaagse cursus nemen we zo veel mogelijk stoffen onder de loep en leer je de basis van de bindingsleer. Welke basisbindingen zijn er, wat zijn hun kenmerken en bij welke stoffen komen we welke bindingen tegen? Hoe lees je een bindingstekening, hoe teken en verander je hem? Op de tweede dag van de cursus analyseren we een stof, rafelen de stof uit elkaar en maken hier vervolgens een bindingstekening van. Wij tekenen als het ware het patroon voor de stof die we jaren geleden hebben geweven. Ook bekijken we hoe je een bindingstekening naar een weefgetouw vertaalt. Om goed inzicht te krijgen in de bindingsleer tekenen we alle bindingen met de hand.

 

Wanneer:

1 en 8 maart 2024, 13.00 – 17.00 uur

Kosten:

€ 135.-, incl. koffie en thee. In de ochtend vóór de cursus kan (zonder extra kosten) een afspraak gemaakt worden voor persoonlijk advies of hulp bij weefvragen.

Doelgroep:

Iedereen die de meer inzicht wil krijgen in de wereld van de bindingsleer. Enige inzicht in het weefproces is handig.

Aantal deelnemers:

Maximaal 5

Waar:

In de lesruimte van de weverij op de eerste verdieping.

NDSM-plein 21, 1033 WC Amsterdam. Betaald parkeren, de weverij is ook heel goed met openbaar vervoer te bereiken. Klik hier voor een routebeschrijving.

Aanmelden:

Uitverkocht

Vragen:

mail naar info@metdehandgeweven.nl of bellen naar 06-11248491