linnen weven i.s.m. Crafts Council Nederland 9 t/m 11 oktober 2020 (3 dagen)

Linnen-weven mijn grote liefde!

 

Deze cursus staat helemaal in het teken van linnen. De weeftechniek en het -ritme is bij het weven met linnen anders dan bijvoorbeeld katoen. Dit heeft alles te maken met de structuur van de vezel en het relatief stugge karakter van het garen. Linnen vraagt om aandacht en om een zekere overgave en rust. We gaan in op specifieke materiaaleigenschappen van linnen, kijken hoe we onze weeftechniek hieraan moeten aanpassen, focussen op een soepel weefritme en experimenteren met verschillende linnengarens. Graag deel ik in deze cursus mijn kennis en ervaring over het weven met en het nabehandelen van linnen.

 

Tijdens deze masterclass maken we ook gebruik van garen dat is geproduceerd i.h.k. van The Linen Project. Deze cursus is onderdeel van het Meet the Master progamma van Crafts Council Nederland.

Wanneer:

LINNEN WEVEN: 9 t/m 11 oktober 2020, 10.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Kosten:

€ 325.-, incl. het gebruik van een weefgetouw en -gereedschappen, alle materialen, koffie, thee en lunch. Natuurlijk mag u ook zelf weefmaterialen meebrengen.

Doelgroep:
Wevers die al enige ervaring hebben met het weven, nieuwsgierig zijn naar linnen en hun weefvaardigheden willen verbeteren. Deze cursus is niet geschikt voor absolute beginners.

Aantal deelnemers:

Maximaal 3 i.v.m. de coronamaatregelen

Waar:

NDSM-plein 21, 1033 WC Amsterdam. Betaald parkeren, de weverij is ook heel goed met openbaar vervoer te bereiken. Klik hier voor een routebeschrijving.

Aanmelden:

U kunt zich via de website van Crafts Council Nederland aanmelden. U kunt ook een mail naar de weverij sturen.

Vragen: Graag via de mail info@metdehandgeweven.nl