MASTERCLASS linnen weven 15 t/m 17 oktober 2021

 

HELAAS UITVERKOCHT! Op de wachtlijst? Stuurt u dan alstublieft een mail.

 

Linnen-weven mijn grote liefde!

 
Deze masterclass staat helemaal in het teken van linnen. Het weefritme is bij het weven met linnen anders dan bijvoorbeeld katoen of wol. Dit heeft alles te maken met de structuur van de vezel en het relatief stugge karakter van het garen. Linnen vraagt om aandacht en om een zekere overgave en rust. In deze masterclass deel ik mijn kennis en ervaring over het weven met en het nabehandelen van linnen. Wij weven op staande weefgetouwen met verschillende soorten linnen in verschillende patronen. Daarnaast zal veel aandacht uitgaan naar een goed weefritme. Het maximale aantal deelnemers is 3.


Deze cursus is onderdeel van het Meet the Master progamma van Crafts Council Nederland.

Mocht de masterclass vanwege maatregelen rondom corona niet kunnen doorgaan wordt hij in overleg verplaatst.

Wanneer:

15 t/m 17 oktober 2021, 10.00 – 17.00 uur

Kosten:

€ 325.-, incl. het gebruik van een weefgetouw en -gereedschappen, alle materialen, koffie, thee en lunch. Natuurlijk mag u ook zelf weefmaterialen meebrengen.

Doelgroep:
Wevers die al enige ervaring hebben met het weven, nieuwsgierig zijn naar linnen en hun weefvaardigheden willen verbeteren. Deze cursus is niet geschikt voor absolute beginners.

Aantal deelnemers:

Maximaal 3

Waar:

In de cursusruimte van de weverij op de eerste verdieping.
NDSM-plein 21, 1033 WC Amsterdam. Betaald parkeren, de weverij is ook heel goed met openbaar vervoer te bereiken. Klik hier voor een routebeschrijving.

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden via de website van Crafts Council Nederland.

Vragen:
Via de mail info@metdehandgeweven.nl of bellen 06-11248491