WEEFWEEK IN HET TEKEN VAN WOL - 17 T/M 22 APRIL 2023


Deze weefweek is helaas uitverkocht. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een 
mail. Zodra een plekje vrij komt of nieuwe data worden ingeroosterd, krijgt u een bericht.

 

Zes dagen lang alleen maar wol! Welke soorten wol zijn er en waar is welke wol geschikt voor, welk weefpatroon kies je bij welke wollen draad? De hele week staat in het teken van wol, een in Nederland ondergesneeuwd materiaal. We werken op staande weefgetouwen met vier tot maximaal acht schachten. Aan het begin van de week bedenkt iedereen zijn of haar eigen project. Wij bespreken het, maken een weefbrief, een materiaalberekening, scheren een ketting, bomen die en rijgen hem in of knopen hem aan. Kortom: Het hele proces van een weefgetouw opzetten tot weven en nabehandelen van de stof komt in deze week aan bod. Ik kijk er naar uit en weet nu al dat de dagen te kort zullen zijn.

Wanneer:

17 t/m 22 april 2022, 10.00 – 17.00/18.00 uur

Kosten:

€ 535.-, incl. het gebruik van een weefgetouw en -gereedschappen, koffie, thee en een eenvoudige lunch. De materiaalkosten zijn niet inbegrepen in deze prijs en worden aan het einde van de cursus berekend.

Doelgroep:

Iedereen die van weven houdt.

Aantal deelnemers:

Maximaal 4 (vanaf 3 aanmeldingen gaat de cursus door).

Waar:

In de lesruimte van de weverij op de eerste verdieping.

NDSM-plein 21, 1033 WC Amsterdam. Betaald parkeren, de weverij is ook heel goed met openbaar vervoer te bereiken. Klik hier voor een routebeschrijving.

Aanmelden:

uitverkocht

Vragen:

mail naar info@metdehandgeweven.nl of bellen naar 06-11248491