WEEFWEEK KLEURVERVLECHTINGEN, SCHIJNPATRONEN EN SCHADUWWEEFSELS - 22 T/M 27 AUGUSTUS

 

Deze cursus is helaas vol. Bij interesse zet ik u graag op de wachtlijst. Evt. plan ik later in het jaar een extra weefweek in.

 

Een hele week laten we ons betoveren door geraffineerde patronen die ontstaan door kleurvervlechtingen, schijnpatronen en schaduwweefsels - een wonderbaarlijk en steeds weer verrassend spel van kleuren. Hoe ontstaan deze patronen, hoe kunnen we ze combineren en wat is de invloed van het garen? We werken op staande weefgetouwen met vier tot maximaal acht schachten en laten het garen en de kleur het werk doen.

Deze weefweek duurt 6 dagen. Hierdoor is tijd om zelf een ketting te scheren, op te bomen, in te rijgen of aan te knopen en te weven: Het hele proces van een weefgetouw opzetten tot weven en nabehandelen van de stof komt in deze week aan bod. Ik kijk er naar uit!

 

Wanneer:

22 t/m 27 augustus 2022, 10.00 – 17.00 uur 

Kosten:

€ 535.-, incl. het gebruik van een weefgetouw en -gereedschappen, koffie en thee. Excl. lunch.

Doelgroep:

Iedereen die van weven houdt.

Aantal deelnemers:

Maximaal 3 (vanaf 2 aanmeldingen gaat de weefweek door)

Waar:

In de cursusruimte van de weverij op de eerste verdieping. NDSM-plein 21, 1033 WC Amsterdam. Betaald parkeren, de weverij is ook heel goed met openbaar vervoer te bereiken. Klik u hier voor een routebeschrijving.

Aanmelden:

Deze cursus is helaas vol.

Vragen:

Via de mail info@metdehandgeweven.nl of bellen 06-11248491