WORKSHOP LINNEN WEVEN - 30 MAART 2023

Deze workshop is helaas uitverkocht. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een mail. Zodra een plekje vrij komt of nieuwe data worden ingeroosterd, krijgt u een bericht.

Een hele dag linnen, want linnen is de koningin.

 

Tijdens deze workshop weven we thee- of handdoeken in 100% linnen of halflinnen. Voor iedereen staat een voorbereid weefgetouw met een linnen ketting klaar. Wij weven op staande weefgetouwen met trappers en vier tot zes schachten.  Er staan verschillende soorten linnen garens klaar en ik zal de verschillende kwaliteiten toelichten. Deze workshop is geschikt voor mensen met enige weefervaring die graag kennis willen maken met het weven van linnen, maar ook voor meer gevorderde wevers die hun weeftechniek willen verbeteren.

Na afloop van de dag mag je je geweven stof in de weverij achterlaten. Ik week en was de stof voor je en naai er een thee- of handdoekje van. Een aantal dagen later stuur ik je de handdoek op. Je wordt begeleid door Eva Klee, handweefster en eigenaar van KLEE handwoven.

Wanneer:

30 maart 2023, 10.00 – 17.00 uur

Kosten:

€ 125.-, incl. het gebruik van een weefgetouw en -gereedschappen, garens, naaikosten, verzendkosten voor de thee- of handdoek, lunch, koffie en thee.

Doelgroep:

Weefsters en wevers die enige ervaring hebben met het weven, nieuwsgierig zijn naar linnen en hun weefvaardigheden willen verbeteren.

Aantal deelnemers:

Maximaal 4

Waar:

In de lesruimte van de weverij op de eerste verdieping.

NDSM-plein 21, 1033 WC Amsterdam. Betaald parkeren, de weverij is ook heel goed met openbaar vervoer te bereiken. Klik hier voor een routebeschrijving.

Aanmelden:

Uitverkocht

Vragen:

mail naar info@metdehandgeweven.nl of bellen naar 06-11248491