WORKSHOP LINNEN WEVEN - 4 NOVEMBER 2022

Deze workshop is helaas vol! Als u op de wachtlijst geplaatst wilt worden hoor ik graag van u

 

Een hele dag linnen, want linnen is de koningin.

 

Tijdens deze workshop weven we thee- of handdoeken in 100% linnen of halflinnen. Voor iedereen staat een voorbereid weefgetouw met een linnen ketting klaar. Wij weven op staande weefgetouwen met trappers en vier tot zes schachten. Als je nog nooit of weinig met linnen hebt geweven krijg je een korte introductie in het weven met linnen. Maar ook als je al wat meer ervaring hebt met linnen weven ben je van harte welkom om je weeftechniek te verbeteren. Er staan verschillende soorten linnen garens klaar en ik zal de verschillende kwaliteiten toelichten.

Na afloop van de dag mag je je geweven stof in de weverij achterlaten. Ik week en was de stof voor je en naai er een thee- of handdoekje van. Een aantal dagen later stuur ik je de handdoek op. Je wordt begeleid door Eva Klee, handweefster en eigenaar van KLEE handwoven.

Wanneer:

4 november 2022, 10.00 – 17.00 uur

Kosten:

€ 115.-, incl. het gebruik van een weefgetouw en -gereedschappen, garens, naaikosten, verzendkosten voor de thee- of handdoek, lunch, koffie en thee.

Doelgroep:

Weefsters en wevers die enige ervaring hebben met het weven, nieuwsgierig zijn naar linnen en hun weefvaardigheden willen verbeteren.

Aantal deelnemers:

Maximaal 3

Waar:

In de lesruimte van de weverij op de eerste verdieping.

NDSM-plein 21, 1033 WC Amsterdam. Betaald parkeren, de weverij is ook heel goed met openbaar vervoer te bereiken. Klik hier voor een routebeschrijving.

Aanmelden:

Deze workshop is helaas uitverkocht.

Vragen:

mail naar info@metdehandgeweven.nl of bellen naar 06-11248491