WORKSHOP LINNEN WEVEN - de mooiste ruiten in linnen - 7 oktober 2021

De mooiste ruiten zijn de ruiten die we zelf weven, zeker als ze ook nog in linnen worden geweven. Tijdens deze dagworkshop weven we thee- of handdoeken in 100% linnen of halflinnen met een speciale focus op ruiten en strepen.

Voor iedereen staat een weefgetouw met een linnen ketting klaar. Wij weven op staande weefgetouwen met trappers en vier tot zes schachten. Als u nog nooit of weinig met linnen heeft geweven krijgt u een korte introductie in het weven met linnen. Maar ook als u al wat meer ervaring heeft met linnen weven bent u van harte welkom om uw weeftechniek te verbeteren. Er staan verschillende soorten linnen garens voor u klaar en ik zal de verschillende kwaliteiten toelichten. In mijn dagelijkse weefpraktijk ervaar ik met enige regelmaat dat ik ruiten die ik weef later in de stof niet als ruiten ervaar. Hoe komt dat? We beginnen en sluiten de dag daarom met de vraag, wanneer is een ruit een ruit?  

Na afloop van de dag mag u uw geweven stof in de weverij achterlaten. Ik week en was de stof voor u en naai er een thee- of handdoekje van. Een week later stuur ik u deze op.

 

Deze workshop organiseer ik i.h.k. van de Weefontmoeting van WEEFNETWERK.

Wanneer:

7 oktober 2021, 10.00 – 17.00 uur

Kosten:

€ 110.-, incl. het gebruik van een weefgetouw en -gereedschappen, garens, naaikosten, verzendkosten voor de thee- of handdoek, koffie en thee. Excl. lunch.

Doelgroep:

Weefsters en wevers die enige ervaring hebben met het weven, nieuwsgierig zijn naar linnen en hun weefvaardigheden willen verbeteren. Deze cursus is niet geschikt voor absolute beginners.

Aantal deelnemers:

Maximaal 3 (vanaf twee aanmeldingen gaat de workshop door)

Waar:

In de lesruimte van de weverij op de eerste verdieping.

NDSM-plein 21, 1033 WC Amsterdam. Betaald parkeren, de weverij is ook heel goed met openbaar vervoer te bereiken. Klik hier voor een routebeschrijving.

Aanmelden:

U kunt deze cursus kopen via de webshop.

Vragen:

mail naar info@metdehandgeweven.nl of bellen naar 06-11248491