MASTERCLASS linnen weven 7 t/m 9 juni 2024

Deze masterclass is helaas uitverkocht. Wil je op de wachtlijst geplaatst worden? Stuur dan graag een mail.

 

Linnen is de koningin!
Deze masterclass staat helemaal in het teken van linnen. De weeftechniek en het -ritme is bij het weven met linnen anders dan bijvoorbeeld katoen. Dit heeft alles te maken met de structuur van de vezel en het relatief stugge karakter van het garen. Linnen vraagt om aandacht en om een zekere overgave en rust. We gaan in op specifieke materiaaleigenschappen van linnen, kijken hoe we onze weeftechniek hieraan moeten aanpassen, focussen op een soepel weefritme en experimenteren met verschillende linnengarens. In deze masterclass deel ik mijn kennis, liefde en ervaring over het weven met en het nabehandelen van linnen. Voor iedereen staat een ingeregen staand weefgetouw klaar.

Deze cursus is onderdeel van het Meet the Master programma van Crafts Council Nederland. 

 

Wanneer:

7 t/m 9 juni 2024 , 10.00 – 16.30/17.00 uur

Kosten:

€ 365.-, incl. het gebruik van een weefgetouw en -gereedschappen, koffie en thee. Ik bereid een lunch voor, hiervoor vraag ik een vrijwillige bijdrage. De materiaalkosten zijn niet inbegrepen in deze prijs en worden aan het einde van de cursus berekend. Natuurlijk mag u ook zelf weefmaterialen meebrengen.

Doelgroep:
Wevers die al enige ervaring hebben met het weven, nieuwsgierig zijn naar linnen en hun weefvaardigheden willen verbeteren. Deze cursus is niet geschikt voor absolute beginners.

Aantal deelnemers:

Maximaal 4

Waar:

In de cursusruimte van de weverij op de eerste verdieping.
NDSM-plein 21, 1033 WC Amsterdam. Betaald parkeren, de weverij is ook heel goed met openbaar vervoer te bereiken. Klik hier voor een routebeschrijving.

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden via de website van Crafts Council Nederland.

Vragen:
Via de mail kleehandwoven@gmail.com of bellen 06-11248491