WILLST DU LEBEN, MUSST DU WEBEN

Sinds januari 2016 is Amsterdam een unieke werkplaats rijker. In de handweverij KLEE herleeft het eeuwenoude en in Nederland zo goed als uitgestorven ambacht van het weven. Hier ontstaan exclusieve, kwalitatief hoogwaardige, handgeweven stoffen, servetten, gordijnen, tafelkleden, tafellopers, sjaals, kussens en nog veel meer. Het doel van ieder stofontwerp is verleidelijke kwaliteit met oog voor het detail.

 

Ik wil u meenemen in mijn eigen verwondering en enthousiasme voor deze eeuwenoude techniek. Ik wil u meenemen in het weefproces en laten zien welke rijkdom er in dit ambacht schuilt. Verzorgde kwaliteit en verleidelijke schoonheid in combinatie met liefde voor het experiment zijn kenmerkend voor de stoffen uit mijn atelier.

Al op elfjarige leeftijd nam Eva Klee het Zweedse weefgetouw van haar moeder over en weefde placemates, tafellopers, vloerkleden en vrolijke stoffen. In de schoolvakanties was zij vaak te vinden in Webstudio Susanne Hepfinger in het Zuid-Duitse Frasdorf ten zuiden van München, waar zij later ook een driejarige weefopleiding volgde. Deze opleiding heeft zij in 1989 afgerond. Bij de diploma-uitreiking werd Eva met een gouden medaille onderscheiden. Door haar studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag raakte het weven een tijd op de achtergrond, maar in januari 2016 verwezenlijkte zij een langere tijd gekoesterde wens: het opzetten van een eigen handweverij.

 

Eva Klee hecht grote waarde aan snelle, heldere en open communicatie en is zeer betrouwbaar bij het leveren van producten.

 

'Willst Du leben, mußt du weben'  is een Oud-Duits gezegde.