MET OPEN OGEN EN OREN OP ZOEK NAAR MATERIAAL

Voor een wever begint het plezier van het weven met de keuze van het materiaal, zoals linnen, katoen, hennep, wol of mengvezels. De zoektocht naar het juiste materiaal neemt een belangrijke plek in bij het maakproces van mooie stoffen. Enerzijds, omdat ik op zoek ben naar materialen met een bijzondere uitstraling en kwaliteit. Anderzijds, omdat de markt voor kwalitatief hoogwaardige en betaalbare weefgarens, met het verdwijnen van de textielindustrie in Nederland, marginaal geworden is. Met open ogen en oren ben ik steeds op zoek naar mooie, kwalitatief hoogwaardige draden. Heerlijk als je van het experiment houdt, maar ook best arbeidsintensief. Een gevolg hiervan is dat het materiaalaanbod in mijn weverij wisselt, wat bijdraagt aan een wisselend aanbod, kleine productie-eenheden en daarmee uniciteit garandeert.

 

Momenteel voorradig:

- diverse soorten en kleuren linnen

- diverse soorten en kleuren halflinnen

- diverse soorten en kleuren katoen

- wol in natuurlijke kleuren

Verder vindt u in mijn weverij gerecyclede garens, zo mogelijk garens uit de streek en  gecertificeerd biologisch garen met het GOTS (Global Organic Textile Standard) certificaat.

Kent u iemand die nog weefmateriaal heeft staan?

Ik hoor het graag!

een tasje met oude garens?

Heeft u misschien nog een tas met bijzondere garens van uw moeder of oma staan? Wilt u er steeds iets moois van maken, maar komt het er alsmaar niet van? Ik maak er in overleg met u graag een mooie stof voor een kussen, tafelkleedje of deken van.