MASTERCLASS TRANSPARANTE WEEFSELS - 26 T/M 28 MEI 2023

 
Deze masterclass is helaas uitverkocht. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een mail. Zodra een plekje vrij komt of nieuwe data worden ingeroosterd, krijgt u een bericht.

Van pre-Columbiaanse net-weefsels tot Bauhaus en moderne vitrages of sjaals: Door de eeuwen heen komen we fascinerende, tot de verbeelding sprekende transparante weefsels tegen. Weefsels die verhullen, maar niet afdekken. Tijdens deze masterclass verkennen we het topje van deze ijsberg en weven verschillende transparanten. Hoe doe je dat, welke bindingen zijn hiervoor geschikt en welke rol speelt de nabehandeling? Wij beginnen iedere ochtend met een stukje theorie en/of bindingsleer. Deze masterclass is geschikt voor nieuwsgierige wevers en iedereen met enige weefervaring.  Je wordt begeleid door Eva Klee, handweefster en eigenaar van KLEE handwoven.

Deze cursus is onderdeel van het Meet the Master progamma van Crafts Council Nederland.

Wanneer:

26 t/m 28 mei 2023, 10.00 – 16.30/17.00 uur

Kosten:

€ 345.-, incl. het gebruik van een weefgetouw en -gereedschappen, koffie, thee en een eenvoudige lunch. De materiaalkosten zijn niet inbegrepen in deze prijs en worden aan het einde van de cursus berekend.

Doelgroep:

Iedereen die de meer inzicht wil krijgen in de wereld van de bindingsleer. Enige inzicht in het weefproces is handig.

Aantal deelnemers:

Maximaal 4

Waar:

In de lesruimte van de weverij op de eerste verdieping.

NDSM-plein 21, 1033 WC Amsterdam. Betaald parkeren, de weverij is ook heel goed met openbaar vervoer te bereiken. Klik hier voor een routebeschrijving.

Aanmelden:

uitverkocht

Vragen:

mail naar info@metdehandgeweven.nl of bellen naar 06-11248491