WEEFWEEK VAN A tot Z - 8 T/M 13 APRIL 2024


Zes dagen lang alleen maar weven. Met bijzonder veel plezier denk ik terug aan de weefweken uit de voorgaande jaren.

Tijdens deze weefweek doorlopen we het hele proces van weven: garens en patronen kiezen, een weefbrief maken, ketting scheren en bomen, inrijgen of aanknopen, de ketting op spanning zetten, het aanbinden van de trappers, spoeltjes maken en wat er nog allemaal komt kijken bij het opzetten van een weefgetouw. Dompel je onder in de wereld van de handwever en weef je eigen project.
Voorafgaand aan de cursus bespreken we via de mail of telefonisch wat je graag zou willen weven of waar jij je focus wilt leggen. Wil je misschien leren om een ketting van linnen op te zetten, of wil je een bepaalde techniek leren of uitdiepen? Voel je vrij om je eigen weg te kiezen. Iedere deelnemer wordt individueel begeleid. Wij beginnen iedere dag met een stukje theorie of een toelichting op geweven projecten.

Wanneer:

8 t/m 13 april 2024, 10.00 – 17.00 uur (langer doorwerken mag)

Kosten:

€ 545.-, incl. het gebruik van een weefgetouw en -gereedschappen, koffie en thee. Ik bereid een vegetarische lunch voor, hiervoor vraag ik een vrijwillige bijdrage. De materiaalkosten zijn niet inbegrepen in deze prijs en worden aan het einde van de cursus berekend.

Doelgroep:

Deze cursus is geschikt voor beginnende wevers, maar ook meer ervaren wevers. Iedereen wordt individueel begeleid. 

Aantal deelnemers:

Maximaal 4 (vanaf 3 aanmeldingen gaat de weefweek door)

Waar:

In de cursusruimte van de weverij op de eerste verdieping. NDSM-plein 21, 1033 WC Amsterdam. Betaald parkeren, de weverij is ook heel goed met openbaar vervoer te bereiken. Klik u hier voor een routebeschrijving.

Aanmelden:

Koop deze cursus in de webshop.

Vragen:

Via de mail kleehandwoven@gmail.com of bellen 06-11248491